Tuesday, April 23, 2013

Pojat 7 kuukautta

Aika on mennyt todella nopeaa. Tässä on tapahtunut paljon kaikenlaista. Vierailulla ollut sisko lähti takaisin Suomeen ja koira synnytti tosiaan viisi pentua. Elämä on kylla kiireistä kolmen pienen lapsen kanssa, sanottakoon, että välillä suorastaan sekasortoista ja järjetontäkin. Tämän postauksen tarkoitus on kuitenkin kertoa enemmänkin poikien kehityksestä viimeisen kuukauden aikana.

Pojat ovat edelleen aika erikokoisia. Luulisin, että pituudessa ei ole paljonkaan eroa tai ei yhtään, mutta ovat edelleen sellaiset ohukainen ja paksukainen, vaikka Finn on kyllä pyöristynyt ja ovat alkaneet muistuttaa toisiaan enemmän.Viime aikoina kasvu on ehkä ollut hieman hitaampaa, vaatekoko on edelleen siinä 74/80, mutta aina välillä pitää pakata pieneksi jääneitä vaatteita pois. Housuissa kyllä menee pienempiäkin kokoja, mutta erityisesti bodeissa koko alkaa olla enimmäkseen 80 cm. Kyllä taitavat olla isoja poikia!



Kuukaudessa on tapahtunut paljon, pojat ovat selvästi tulleet voimakkaammiksi ja jäntevimmiksi. Lattialla kieritään ja pyöritään mahdottomasti ja pinnasängyssä käännytään yleensä mahalleen herätessä. Erityisesti Liam on nyt ottanut melkoisen liikunnallisen kehitysspurtin ja työntää itseään myös taaksepäin. Vielä ei kumpikaan siis ryömi, mutta halu eteenpäin näyttää olevan kova varsinkin, jos siellä edessä on jotain mielenkiintoista. Luulen, että ryömiminen saattaa tulla aika pian ainakin Liamilla. Kumpikin on alkanut myös nostaa selkäänsä köyryyn mahallaan siten, että pää kädet ja jalat ovat lattiassa. Jotenkin näiden kahden kohdalla en jaksa kiirehtiä ja odottaa malttamattona uusien asioiden oppimista, kuten esikoisen vauva-aikana. On ollut jännä seurata, kuinka pojat ottavat kehitysspurtteja vähän eri aikaan, välillä on toinen edellä ja sitten taas toinen oppii yhtäkkiä paljon uutta ja kirii ohi.


Ruoissa uutena on maisteltu viimeisen parin viikon aikana lihaa ja sen lisäksi olen antanut sormiruokaa, riisikakut ja maissinaksut näyttävät menevän alas suhteellisen hyvin ilman kakomatta. Pojat syövät kolme ateriaa päivässä ja lähiaikoina olisi tarkoitus ottaa mukaan vielä yksi ateria. Pojathan eivät ole näyttäneet kauheasti intoa istumiseen, mutta viime aikoina ovat alkaneet punnertaa sitterissä itseään ylös. Olemme nyt kokeilleet syöttötuolia ja siinä pehmusteita, ihan kohtalaisen hyvin näyttävät istuvan, ilman tukea eivät kyllä oikein pysy istuma-asennossa.

Meillä alkaa olla jo hyviä juttutuokioita, kun heille juttelee sieltä tulee hassua jokeltelua vastaukseksi ja Finn suorastaan innostuu huutamaan, kun hänelle juttelee. Kaikenkaikkiaan ihania mussukoita.




PS. uudempiakin kuvia on, mutta pitää ladata ne koneelle. Nämäkin ovat viime viikolta.

No comments:

Post a Comment