Saturday, April 27, 2013

Haasteellinen ulkoilu

Olen tässä miettinyt, miten ratkaista haasteellinen tehtävä nimeltä ulkoilu. Tyttö haluaisi olla usein ulkona, ja haluaisinkin hänen olevan enemmän ulkona, mutta on vielä niin vallaton, ettei voi yksin jättää ja piha on aidaton. Tie vieressä on toki kohtuullisen hiljainen, mutta ne harvat autot kaasuttelevat tuhatta ja sataa. 

Ei se ulkoilu sinänsä hankalaa, mutta kun on vielä kaksi vauvaa, jotka eivät kovin kauaa jaksaa valveilla olla kärryissä, eikä tuollaisia kääröjä oikein voi laittaa mihinkään kylmään maahan makaamaan. Meidän ulkoilut jäävätkin yleensä lyhyiksi, sillä yleensä joku alkaa kiljua kurkku suorana, johon vielä toinen yhtyy. Useinmiten tyttö onkin isänsä kanssa ulkona, kun tämä tekee ulkohommia.  Mies on luvannut rakentaa aidatun leikkialueen, jonne eivät myöskään koirat pääsisi sotkemaan. Toivotaan, että se sitten valmistuu piakkoin. Se nimittäin olisi kyllä hyvä olemassa nyt, sillä täällä on kaksi kärttyistä (tällä hetkellä nukkuvaa) poikaa ja erittäin väsynyt äiti sekä energinen pikkutyttö, joka haluaisi mennä ulos, mutta jonne häntä ei voi yksin päästää. 

Wednesday, April 24, 2013

Pikashoppailua

Pääsin eilen pitkästä aikaa kaupungille yksin pariksi tunniksi. Ostoslista oli pitkä ja budjetti rajallinen, mutta tulipa käytettyä sitten lahjakortteja samalla, niin ei ihan niin hirveän paljon mennyt rahaa. Yritin etsiä itselleni takkia, mistään ei oikein löytynyt; oli liian kallista tai koot loppuneet mieluisista. Dunnesilla oli aika paljon takkeja ja sieppasin vihreän hieman army-tyylisen takin hetken mielijohteesta. Oli vähän sellainen olo, että pakko ostaa, kun ei tiedä milloin pääsee seuraavan kerran shoppaileen. Miehen mielestä se oli liian army-tyylinen, mutta saa kelvata nyt, kun en ehdi/pääse kauheasti kauppoja kiertelemään. 

Tyttö sai viikonlopuksi kutsun Supernovaan (sisäleikkipaikka) naapurin serkun 3-vuotissyntymäpäiville. Ostoslistalla oli siis myös lahja 3-vuotiaalle pojalle, jonka olen nähnyt vain kerran ja joka kuulemma pitää Tuomas Veturista. Ostin sitten turvallisesti Tuomas Veturi palapelejä kolmen pakkauksen, kun en pojan muista kiinnostuksen kohteista tiennyt. Olipa yllättävän vaikeaa miettiä lahjaa tuon ikäiselle pojalle.

Toinen vauvoista sai myös GAP:in alesta 50% alennetun vedenpitävän takin ja H&M:lta tarttui mukaan nauhalliset hellehatut pojille. Toinen takki täytyy viela loytää ja jotain muuta kesätavaraa, muutama kiva body ainakin jne. Tyttö todennäköisesti saa taas niin paljon hyväkuntoisia kesävaatteita, ettei tarvitse ostaa edellisvuoden tapaan juurikaan mitään.

Tarttui mukaan kyllä muitakin tarpeellisia juttuja ja olisi pitänyt ostaa paljon muutakin, muttei aika riittänyt. Pitää varmaan alkaa harrastaa enemman online-shoppailua, mutta toisaalta jos kaupungille pääsisi useammin yksin tarttuisi mukaan helpommin kaikkea turhaakin. Pikashoppailulla saa karsittua kaikki turhat maleksinnat ja ostokset pois!

Tuesday, April 23, 2013

Pojat 7 kuukautta

Aika on mennyt todella nopeaa. Tässä on tapahtunut paljon kaikenlaista. Vierailulla ollut sisko lähti takaisin Suomeen ja koira synnytti tosiaan viisi pentua. Elämä on kylla kiireistä kolmen pienen lapsen kanssa, sanottakoon, että välillä suorastaan sekasortoista ja järjetontäkin. Tämän postauksen tarkoitus on kuitenkin kertoa enemmänkin poikien kehityksestä viimeisen kuukauden aikana.

Pojat ovat edelleen aika erikokoisia. Luulisin, että pituudessa ei ole paljonkaan eroa tai ei yhtään, mutta ovat edelleen sellaiset ohukainen ja paksukainen, vaikka Finn on kyllä pyöristynyt ja ovat alkaneet muistuttaa toisiaan enemmän.Viime aikoina kasvu on ehkä ollut hieman hitaampaa, vaatekoko on edelleen siinä 74/80, mutta aina välillä pitää pakata pieneksi jääneitä vaatteita pois. Housuissa kyllä menee pienempiäkin kokoja, mutta erityisesti bodeissa koko alkaa olla enimmäkseen 80 cm. Kyllä taitavat olla isoja poikia!



Kuukaudessa on tapahtunut paljon, pojat ovat selvästi tulleet voimakkaammiksi ja jäntevimmiksi. Lattialla kieritään ja pyöritään mahdottomasti ja pinnasängyssä käännytään yleensä mahalleen herätessä. Erityisesti Liam on nyt ottanut melkoisen liikunnallisen kehitysspurtin ja työntää itseään myös taaksepäin. Vielä ei kumpikaan siis ryömi, mutta halu eteenpäin näyttää olevan kova varsinkin, jos siellä edessä on jotain mielenkiintoista. Luulen, että ryömiminen saattaa tulla aika pian ainakin Liamilla. Kumpikin on alkanut myös nostaa selkäänsä köyryyn mahallaan siten, että pää kädet ja jalat ovat lattiassa. Jotenkin näiden kahden kohdalla en jaksa kiirehtiä ja odottaa malttamattona uusien asioiden oppimista, kuten esikoisen vauva-aikana. On ollut jännä seurata, kuinka pojat ottavat kehitysspurtteja vähän eri aikaan, välillä on toinen edellä ja sitten taas toinen oppii yhtäkkiä paljon uutta ja kirii ohi.


Ruoissa uutena on maisteltu viimeisen parin viikon aikana lihaa ja sen lisäksi olen antanut sormiruokaa, riisikakut ja maissinaksut näyttävät menevän alas suhteellisen hyvin ilman kakomatta. Pojat syövät kolme ateriaa päivässä ja lähiaikoina olisi tarkoitus ottaa mukaan vielä yksi ateria. Pojathan eivät ole näyttäneet kauheasti intoa istumiseen, mutta viime aikoina ovat alkaneet punnertaa sitterissä itseään ylös. Olemme nyt kokeilleet syöttötuolia ja siinä pehmusteita, ihan kohtalaisen hyvin näyttävät istuvan, ilman tukea eivät kyllä oikein pysy istuma-asennossa.

Meillä alkaa olla jo hyviä juttutuokioita, kun heille juttelee sieltä tulee hassua jokeltelua vastaukseksi ja Finn suorastaan innostuu huutamaan, kun hänelle juttelee. Kaikenkaikkiaan ihania mussukoita.




PS. uudempiakin kuvia on, mutta pitää ladata ne koneelle. Nämäkin ovat viime viikolta.

Wednesday, April 3, 2013

Koira synnyttää

Meillä on nuori naaraskoira nimeltään Poppy, jolla kävi hiljattain vahinko siitä päätellen, etta rinnat ja vatsa ovat kasvaneet. Meidän tämänhetkiseen elämänvaiheeseen ei todellakaan sopisi pahimmassa tapauksessa jopa yli 12 koiranpentua. Osoitan syyttävällä sormella miestä, koiran pääasiallista isäntää, kun ei pitänyt koirastaan parempaa huolta sen juoksuaikana. Tottakai kaikki kylän hurtat niin täällä kuin mummolassa yrittivät päästä osingolle. Isäehdokkaasta ei ole varmuutta, sen näkee vasta pennuista. Nyt koira on käyttäytynyt levottamasti ja vinkunut. Näyttää siltä, että synnytys on käynnistymässä.