Monday, March 25, 2013

Puolivuotiaita poikia

Puoli vuotta tuli täyteen pienillä miehillä jo viikolla, mutta teen pienen postauksen tästä aiheesta nyt. Nämä kuvat on otettu suunnilleen puolivuotispäivän aikoihin. Ovat kyllä aivan ihania kullannuppuja, jotka alkaneet yhä enemmän kommunikoida. Usein saa vastaansa valloittavan kuolaisen hymyn ja puheeseen vastataan jokeltelulla. Kummallakin on kaksi pientä hammasta alaleuassa ja lisää tulossa. Meillä onkin ollut melkoisen levotonta taas, erityisesti Liam reagoi hampaiden tuloon tosi voimakkaasti kuumeilemalla, vatsaoireilla ja ilmeisesti myös flunssaisuus liittyy siihen.

Kiinteitä meillä on syöty nyt kuukauden verran. Hyvin näyttää ruoka maittavan. Herkkua on bataatti ja inhokki on kukkakaali. Olemme lähinnä maistelleet vihanneksia, mutta myös hedelmiä viimeisen viikon aikana. Päiväaterioita on kaksi; vauvan puuroa hedelmäsoseen kanssa tai ilman sekä vihannessosetta. Lähiaikoina olisi tarkoitus ottaa mukaan kolmaskin ateria. 

Finn


Liam

Vielä ei (onneksi?) ryömitä, mutta melkoista kierimistä, kiemurtelua ja pyörimistä harrastetaan lattialla ja sillä tavalla päästään jopa pari metriä eteenpäin. Finn on ehkä vähän motorisesti edellä käsien käytössä ja kääntymisessä, mutta Liam on nyt parin päivän sisällä löytänyt varpaansa, mitä Finn ei ole vielä onnistunut tekemään. Leluja tutkaillaan ja maistellaan jo kovasti, tuttia otetaan suusta pois ja laitetaan takaisin. Finn on ehkPinsettiote alkaa olla erityisesti Finnillä jo hallussa, mutta kyllä Liamkin aika näppärästi käsittelee pieniäkin juttuja. Täytyy alkaa olla todella tarkka, ettei lattialla ole mitään pientä pikkuisten ulottuvilla. Teetä ei enää voi juoda kovin helposti Finn sylissä, kumpikin poika tarttuu varmasti sanomalehteen, jos yrittää lukea sitä vauva sylissään.

Pojat ovat aika isokokoisia, mutta Liam on selvästi edelleen suurempi ja hieman isopäisempi. Vaatekoko on keskimäärin 74cm, Liamilla alkaa olla jo 80cm vaatteitakin käytössä. Housuissa toki menee melko pienetkin koot, mutta erityisesti bodeissa huomaan tuon isokokoisuuden. Saa nähdä saavuttaako Finn Liamia koossa, vai tulevat olemaan aina hieman erikokoisia.










Pojat ovat selvästi kiinnostuneita toisista ihmisistä kuin toisistaan, mutta melkoista painimatsia jo käydään välillä leikkimatolla. Velipojan korvasta tai poskesta on mukava vetää tai tunnustella kasvoja. Kädestä pidetään usein kiinni. Yleensä toisen pojan kommunikointiyritykset tyssäävät siihen, että toinen veljeksistä tuijottaa jotain muuta. Välillä kyllä hymyilevät ja jokeltelevat toisilleen. Saa nähdä tuleeko meilläkin oma kieli, kuten monilla kaksosilla.





Viikko sitten juhlimme täällä myös Pyhän Patrikin päivää. Tässä vielä pari kuvaa siltä päivältä.






PS. nuo kuvat asettuivat hieman hassusti. En nyt ehdi korjailemaan asiaa, yritän myöhemmin.

1 comment: